MVO / sustainability

Duurzaam schoonmaakbedrijf

MVO – Zo draagt RSB bij aan sustainability in de schoonmaakbranche

Sustainable Development Goals

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen wij zo

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in de genen van schoonmaakbedrijf RSB en onze schoonmaakkrachten. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor mens, maatschappij en milieu. Dit doen we door te focussen op drie Sustainable Development Goals (SDG’s) die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties om de wereld een betere plek te maken in 2030. Wij geloven dat de schoonmaakbranche hier een belangrijk onderdeel van is. Wij streven daarom naar een duurzame schoonmaakbranche door als gecertificeerd schoonmaakbedrijf bij te dragen aan de drie thema’s op het gebied van sustainability:

  1. Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
  2. Eerlijk werk en economische groei (SDG 8)
  3. Klimaatactie (SDG 13)

Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)

Met vitale medewerkers zorgen wij voor duurzaam resultaat

Als facilitaire dienstverlener in de schoonmaakbranche zijn wij een mensenbedrijf. Een goede gezondheid en het welzijn van onze mensen zijn daarom prioriteit nummer 1. Gemotiveerde en gezonde collega’s maken het verschil bij onze opdrachtgevers, zorgen voor duurzaam uitgevoerde opdrachten en hierbij voor het voortbestaan van onze succesformule. Ons “Future Fit” programma is volledig gericht op aandacht en betrokkenheid van de mens, waarbij we ons vooral richten op ergonomie en vitaliteit binnen de organisatie. Vitale medewerkers is waar wij voor gaan.

Eerlijk werk en economische groei (SDG 8)

Als duurzaam schoonmaakbedrijf investeren wij in het maken van impact met én bij onze medewerkers

Onze focus heeft altijd gelegen op talent en ontplooiing. Daarom is diversiteit en inclusie altijd al een organisch onderdeel geweest van het selecteren en behouden van de beste mensen binnen ons schoonmaakbedrijf. Ook is het tewerkstellen van jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor ons onlosmakelijk verbonden met het creëren van eerlijk en zinvol werk. Zo maakt ook RSB zogenoemd “impact”!

Klimaatactie (SDG 13)

Met milieuvriendelijke werkmethodes en schoonmaakmiddelen dragen wij bij aan een duurzame toekomst

Wij nemen verantwoordelijkheid in de toekomst van morgen en dragen daarom dolgraag bij aan het Sustainable Development Goal om klimaatneutraal te werken. Als familiebedrijf zijn wij al jaren actief in de schoonmaakbranche en daarom ook altijd toekomstgericht ingesteld. Wij geloven dat klimaatactie kleinschalig begint: het startpunt ligt bij jezelf en jouw omgeving.

Daarom staat sustainability centraal in onze werkmethodes: we maken gebruik van milieuvriendelijke, duurzame technieken en schoonmaakmiddelen. Onze schoonmaakmaterialen hebben een EU Ecolabel, ons wagenpark wordt geëlektrificeerd, ons bedrijfspand is energieneutraal en onze doelstelling is om uiterlijk 2030 volledig CO2 -neutraal te werken binnen al onze activiteiten en voor al onze opdrachtgevers.

Tot die tijd compenseren we onvermijdelijke uitstoot. Zo hebben wij onze uitstoot van 2022 compleet gecompenseerd door een bos bomen ter grootte van het Vondelpark te planten. In totaal gaat het om 6.500 bomen, welke jaarlijks 65.000.000 gram CO2 compenseren, in Yucatán Mexico. Zo dragen wij als duurzaam schoonmaakbedrijf op alle fronten ons steentje bij.

Neem contact met ons op