RSB reinigt zonnepanelen

Waarom zou u zonnepanelen reinigen?
Vaak krijgen wij te horen dat zonnepanelen zelf reinigend zijn, dit is echter niet zo. Diverse onderzoeken door gerenommeerde instanties zoals TNO Nederland en TUV Duitsland hebben aangetoond dat rendement verlies door vervuilde panelen tot wel 25% kan oplopen (minimaal 5% per jaar). Vogelpoep kan zelfs leiden tot defecte panelen door inbranden.

Hoe gaat RSB te werk?
Voor de reiniging van de zonnepanelen werkt RSB met telescopische stelen met ultra zachte borstels. Deze borstels maken het mogelijk om veilig en uiterst efficiënt de panelen te reinigen met osmose water. Osmose water is gezuiverd water, vrij van mineralen en kalk, welke via een telescoop borstel op de zonnepanelen wordt gespoten, waarna het streeploos en zonder vlekken opdroogt. Er wordt dus geen zeep of andere chemische middelen gebruikt, die schadelijk zijn voor uw zonnepanelen en het milieu.
Het reinigen van de panelen draagt bij aan een optimaal rendement en is essentieel voor een lange levensduur van uw installatie.

zonnepanelen reinigen
Leveranciers van zonnepanelen adviseren om de panelen 1 tot 2 keer per jaar te reinigen om maximale rendement te behalen en te behouden.

Neem contact op voor een maatwerk offerte

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>